Big houses. Un dezvoltator construiește case americane, mari și ultrafinisate

Administratie2 poza principala

Nu este un secret că, pe timp de pandemie, tot mai mulți clujeni și-au să se mute departe de vuietul orașului. Odată ce pot lucra de acasă, de ce acel “acasă” nu poate fi un loc liniștit, care să aibă și un petec de pământ propriu; iar dacă omul vrea oraș, să se urce în mașină și să-și acceseze porția de vuiet. Proiectul Colina Noua, de la Vultureni, este excepțional (AICI), Răzvan Cuc, de la Re/Max, are un plan spectaculos în Jucu (AICI), proiectul Sunrise, din Făget, este, iarăși, ceva deosebit, și mai sunt destule, iertare că nu le enumăr pe toate.

Azi am descoperit un ansamblu care este 90% gata. Case mari, spațioase, nu foarte ieftine, dar ultrafinisate. Adică, să înțelegeți, cea mai scumpă variantă are până și electrocasnice instalate.

 

Proiectul este realizat de Hold Invest, companie în care asociat unic este Călin Buzoianu, fostul patron de la Opera Plaza. Sunt nouă case de trei tipuri, toate cu parter, etaj și mansardă, construite în Jucu de Mijloc, la 17 kilometri de municipiu. Două dintre case botezate “Grand Mansion”, patru, “Grand Villa” (ambele cu suprafețe construite de 167 de metri pătrați) și trei au fost catalogate “Large Villa” (cu amprenta la sol de 142 de metri pătrați).

“Am dorit să construim case în stil american și să setăm un nou standard de confort. Proiectul este aproape gata, aș spune 90% finalizat. Se mai lucrează la fațade și la curți, așteptăm mobila și electrocasnicele. Am scos casele la vânzare și suntem în negocieri s-o vindem pe prima”, a explicat Călin Buzoianu, pentru Media9.

 

Pe pagina de Facebook, Hold Invest arată că dotările vin de la producători premiați, că există detalii de marmură și cuarț, că s-a realizat un sistem de încălzire în pardoseală, peste care s-a așezat un parchet stratificat, iar sistemul de răcire se face cu panouri radiante.

450

de metri pătrați de curte au casele care conțin cuvântul “Grand”, iar 350 cele trei “Large Villa”. Nu sunt curți mari; dacă e să găsim o hibă, asta ar fi. Pe de altă parte, cine a încercat să tundă iarbă pe 400 de metri pătrați știe că nu e puțin. 🙂

 

Spuneam că nu sunt case ieftine. “Grand Mansion” costă 235.000 de euro (potrivit paginii de Facebook, are peste 350 de metri pătrați, ceea ce înseamnă o suprafață utilă de circa 280 de metri pătrați), “Grand Villa” (aceleași dimensiuni) se vinde la 165.000 de euro, iar casele “Large Villa” (circa 300 de metri pătrați desfășurați, adică undeva la 240 de metri pătrați utili) sunt la mică diferență, 162.500 de euro.

Leave a Reply