“Bambi”, surprins în pădurea Hoia-Baciu. “Distrugem habitatul lor natural”

365B19D2-6C87-4661-BDE8-620A19B0050E

Un clujean a postat pe Facebook o fotografie surprinsă în pădurea Hoia-Baciu cu o căprioară și puiul ei. “Să-i urăm bun venit celui mai nou “locatar” al Pădurii Hoia – Grigorescu/14.05.2023″, a scris acesta alături de fotografie. Bambi, cum să-i spunem altfel?, pare să aibă doar câteva săptămâni.

Fotografia cu Bambi a strâns 575 de like-uri pe un grup de Facebook.

Pădurea Hoia este unul dintre punctele de atracție ale Clujului, respectiv ale comunei Baciu. Aici încă există o faună bogată, formată în special din animalele ierbivore și omnivore; de asemenea, flora este spectaculoasă, de aceea se dorește transformarea pădurii în arie naturală urbană.

“Le invadăm și distrugem habitatul lor natural și bietele de ele devin tot mai vizibile”, a comentat un alt clujean, pe Facebook.

Este de văzut cum va rezista Bambi invaziei civilizației. Un drum de legătură Baciu – Florești al centurii metropolitane va trece pe lângă pădure, ceea ce înseamnă că în curând va fi plin de buldozere în zonă. Mai mult, pe traseu se vor săpa și două tuneluri. Până atunci, să îl lăsăm însă pe Bambi să zburde alături de mama sa.

Leave a Reply