Castelul Banffy se conectează la apă

banffy

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare și extindere a rețelei de apă potabilă pe teritoriul localității clujene Bonțida. Lucrările sunt prevăzute să înceapă în cursul acestei luni de Compania de Apă „Someș”. 

3,6

kilometri de conducte apă vor fi modernizate în cadrul acestui proiect.      

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, Bonțida dispune în prezent de un sistem centralizat de apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă „Someș” SA, însă rețeaua de distribuție care deservește localitatea devine subdimensionată în anumite perioade ale anului. În acest context apar deficiențe legate de continuitatea furnizării serviciului de apă, respectiv imposibilitatea asigurării debitului și a presiunii către toți consumatorii, potrivit Media9.

890.000

de lei reprezintă valoarea totală a lucrărilor.

În acest context, s-a luat decizia optimizării sistemului de apă potabilă din Bonțida, prin extinderea și modernizarea a cca. 3,6 km de conducte apă. De asemenea, rețeaua va fi extinsă până în proximitatea castelului, unde va fi realizat un branșament adecvat. Nu e doar Electric Castle, poate fi și Water Castle.

Lucrările, în valoare de peste 890.000 de lei, sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul special constituit din redevența și impozitul pe profit cuvenite forului administrativ județean și pe care acesta le returnează pentru investiții Companiei de Apă „Someș”.

Leave a Reply