Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania va fi gata în 2025. În iulie aflăm cine a câștigat licitația

drum

Câștigătorul licitației pentru executarea lucrărilor la drumul expres ce leagă Clujul de Autostrada Transilvania, prin comuna Tureni, va fi anunțat în luna iulie.

În luna iulie va fi anunțat constructorul pentru drumul expres Cluj-A3, a anunțat primarul Emil Boc joi, într-o emisiune radio. Compania Națională de Administrare a Infrastructruii Rutiere (CNAIR) are termen final pentru evaluarea ofertelor data de 14 iulie 2023, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Odată cu semnarea contractului, constructorul va vea termen 18 luni pentru executarea lucrărilor la drumul expres de circa 5 kilometri care va lega Clujul de Autostrada Transilvania, prin Tureni. Astfel, dacă nu vor exista contestații sau blocaje de altă natură, conform calculelor noastre,  clujenii ar trebui să poată circula pe drumul expres la începutul anului 2025.

„Conectarea Clujului la Autostradă va permite să nu mai fii nevoit să mergi până la Gilău, să cobor pe la Nădășel ca să mergi după aceea spre Baia Mare sau Bistrița sau pur și simplu ai coborât de pe Autostradă la Tureni, ai urcat pe Centura Vâlcele-Apahida și mergi mai departe. Acest proiect este în faza finală de licitație, se vor anunța ofertele pentru conectarea Clujului la Autostradă acum în iulie, deci nu mai este o poveste. Vom avea câștigător desemnat, și în 18 luni, lucrarea este gata. Finanțarea este asigurată și nu sunt puțini bani, este o sumă consistentă aici”, a declarat primarul Emil Boc, la un post local de radio.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply