Lipsă de respect, ca să nu spun nesimțire, la școli “de centru”. Emil Boc le-a arătat cum se face

IMG_8292

Bravo, domnule primar. Emil Boc a dat astăzi un semnal de normalitate, nimic excepțional, dar de apreciat. La ceremonia de deschidere a școlii la care a participat, cea de la “Iuliu Hațieganu”, Emil Boc și întregul prezidiu au stat în picioare în fața asistenței. Doar copilașii de clasă pregătitoare au luat loc în niște băncuțe așezate în curte.

De ce este atât de important? Întrucât, simbolic, Emil Boc, Marinela Marc și ceilalți componenți ai prezidiului de la școala Iuliu Hațieganu au arătat faptul că beneficiarii serviciilor de educație sunt copiii. A te așeza pe scaun în timp ce ei stau în picioare este un gest lipsit de politețe și empatie. 

Din păcate, există multe școli la care prezidiul stă pe scaune, iar elevii și părinții sunt ținuți în picioare. Ducând simbolistica mai departe, mesajul este “noi conducem, nu dăm doi bani pe voi”. Sau mai obișnuitul “școala e pentru profesori”. Domnule Boc, haideți să țineți speech-uri și la aceste școli, poate le revine bunul simț. 🙂

Să dăm și exemple. Am fost astăzi în mai multe unități de învățământ și am găsit modelul chiar și la licee “de centru”, cum sunt Avram Iancu și Nicolae Bălcescu. Probabil că sunt mult mai numeroase școlile unde lipsa de eleganță împământenită pe vremea lui Nicolae Ceaușescu s-a păstrat până astăzi.

Le spunem “Rușinică!” și, ca să fim constructivi, le invităm la respect și la pasul spre mileniul al treilea. Hai, că se poate!

Leave a Reply