Mai multe porțiuni ale căii ferate Cluj-Napoca – Oradea vor fi închise complet, odată cu începerea lucrărilor de electrificare

cale

Proiectul de electrificare a căii ferate Cluj-Oradea se numără printre puținele contracte finanțate din PNRR care sunt atribuite deja și se află în faza de proiectare. În total 280 de kilometri de cale ferată din PNRR sunt în proiectare: Arad-Timișoara, Lugoj-Caransebeș, Cluj-Napoca-Episcopia Bihor.

Lucrările de electrificare vor fi realizate cu circulația închisă complet pe anumite porțiuni, arată Asociația Pro Infrastructura, întrucât linia are parțial un singur fir. Acest lucru ar putea ajuta ca loturile respective să progreseze mai rapid, mai arată ONG-ul.

„280 kilometri din PNRR sunt atribuiți și deocamdată sunt în faza de proiectare: Arad-Timișoara, Lugoj-Caransebeș, Cluj-Napoca-Episcopia Bihor. Poate jaloanele din PNRR și faptul că au parțial un singur fir, deci circulația va fi închisă complet, vor ajuta loturile să progreseze mai rapid. Dar slabe speranțe…”, au transmis cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply