Miercuri e Ziua Maghiară la TIFF.22

White Plastic Sky

Filmele din Ziua Maghiară și întâlnirile TIFF Lounge intră în programul TIFF.22

10 filme și o retrospectivă de animație a multipremiatului Géza M. Tóth construiesc generoasa selecție din programul Zilei Maghiare la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. S-a deschis și programul de conversații din spațiul TIFF Lounge, aflat în Piața Unirii. La întâlniri vor participa, printre alții, actorii Darko Perić, István Téglás, Judith State, regizorii Alexandru Solomon, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu sau Matei Dima (Bromania).

Miercuri, 14 iunie, aproape toate sălile de cinema din Cluj au programate filme din cinematografia maghiară. Regizorii Claudia Benkő și Zsolt Magyari sunt prezenți pentru a-și prezenta scurtmetrajul 1939, o poveste polițistă ce precede proiecția filmului Puterea/Power, un expozeu al jocurilor de putere din spatele scenei politice semnat de regizorul Mátyás Prikler.

Invitat la TIFF.22 este și regizorul Szilárd Bernáth pentru a discuta cu publicul despre Larry, povestea unui tânăr pe care muzica hip hop îl ajută să-și depășească defectele de vorbire. Tragedia sportivului român de etnie maghiară Zsolt Erőss l-a inspirat pe Sándor Csoma pentru Vârfuri și abisuri / Heights and Depths iar întâlnirea între regizor și spectatori de la finalul proiecție se anunță foarte interesantă.

Leave a Reply