O șosea din Cluj, în topul celor mai circulate drumuri din România

Bulevardul-Muncii

Centurile marilor orașe din țară, dar și autostrăzile sunt printre cele mai circulate drumuri din țară. Și Clujul se regăsește în top cu un drum.

Șoselele unde se înregistrează cel mai mare trafic din România sunt Centura București, Centura Brașov și Autostrada București – Pitești (A1), conform datelor din Recensământul pe 2022, publicate recent de Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) și citate de Economica.net.

La Cluj, singura șosea inclusă în top este Varianta de Ocolire Cluj Nord Est (VOCNE), pe relația Bulevardul Muncii-Apahida, cu un trafic de 16.745 de vehicule.

Centura Capitalei continuă să dețină primul loc în topul celor mai circulate șosele din România, cu un trafic mediu zilnic anual de 28.419 vehicule în total. Rămâne de văzut ce valori de trafic se vor mai înregistra pe vechea centură după deschiderea Autostrăzii Bucureștiului (A0). La recensământul din 2015, Centura București înregistra un trafic mediu zilnic anual (MZA) de 16.988 de vehicule.

Pe a doua poziție în topul celor mai circulate drumuri din România se află Centura Brașov, cu un trafic de 26.895 de vehicule, conform datelor publicate recent de CESTRIN.

Podiumul este completat de Autostrada Sibiu – Pitești (A1), cu un trafic de 23.240 de vehicule.

Leave a Reply