Piața imobiliară a scăzut drastic. Cel mai scăzut nivel atins de tranzacții din ultimii 7 ani

imobiliare

Creșterea bulei nerealiste a prețurilor din imobiliare, i-a făcut pe noii locuitori ai Clujului să renunțe la gândul de a achiziționa propriul imobil. În primul trimestru din 2023 tranzacțiile din Cluj au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 7 ani, potrivit datelor publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În timp ce, agenții imobiliari încearcă să-i convingă pe români că prețurile nu vor scădea, iar oamenii oricum continue să achiziționeze imobile la prețuri absurde, situația „în teren” este alta.

Aproximativ 33.000 de unități individuale au fost vândute în România , în primul trimestru din 2023, conform datelor publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Volumul unităților vândute este cu 10.000 mai mic față de perioada similară din 2022, o scădere de 23%. Aceasta reprezintă cel mai scăzut volum de tranzacționare trimestrial raportat din 2021 și până în prezent, scrie Stiridecluj.

Astfel, se accentuează tendința de scădere a tranzacțiilor, observată din a doua jumătate a anului trecut (în România, în trimestrul 4 din 2022, au fost vândute cu 6% mai puține imobile comparativ cu trimestrul 4 din 2021). ​​La nivel local, ajustarea cererii în primele trei luni din 2023 comparativ cu anul anterior, indică un declin în 35 de județe, inclusiv municipiul București, și o creștere în 7 județe.

Citiți mai departe aici

 

Leave a Reply