Propunere: 29 februarie să fie declarată zi nelucrătoare

damian

Pentru cei care nu muncesc – foarte mulți în Romania, avem cel mai mare NEET (not în employment, education or training) din UE în rândul populației 16-24 de ani – 29 februarie este o zi obișnuită de mall, la tocat banii părinților.

Pentru cei care muncesc – tot mai puțini și dintre aceștia tot mai mulți peste 50 de ani – 29 februarie este o zi obișnuită de lucru, dar o zi în plus față de cei trei ani de dinainte. De altfel, cei care planifică și lucrează cu indicatori de performanță știu într-un an cu ziua de 29 luna februarie livrează cu 5-10% în plus față de un an fară ziua de 29. (…)

Anul 2024 va continua ne suprinda în multe feluri și, mai mult ca sigur, prin alegeri, ne va schimba viitorul. Așadar, pe lângă așteptatele creșteri de pensii, de taxe, de produs intern brut, de salarii, de impozite, de prețuri, de deficit bugetar, etc., este necesară și o creștere a numărului de zile nelucrătoare adăugând la cele existente ziua de 29 februarie, o zi, cum spuneam, bizară. Merită stai acasă de 29 februarie, economia nu va păți nimic.

Citiți mai mult aici.

Leave a Reply