Un bloc de locuințe construit ilegal la Cluj urmează să fie demolat. Locatarii protestează

bloc miko imre

Un bloc de locuințe va fi demolat la Cluj-Napoca, iar locatarii protestează cerând răgaz pentru mutare, cu atât mai mult cu cât iarna se apropie, iar cei mai mulți nu vor avea unde să locuiască. Acțiunea de demolare a demarat luni, 2 octombrie 2023.

Blocul este situat pe strada Miko Imre, în cartierul clujean Bună Ziua, și are o poveste aparte. A fost construit de Traian Floarea Ianson, care și-a schimbat numele în Traian Onuc, un om de afaceri acuzat de înșelătorie de zeci de familii cărora le-a vândut apartamente în clădiri ilegal construite sau pur și simplu le-a luat banii fără să le ofere nimic în schimb.

Dacă justiția l-a tratat cu blândețe pe Onuc și a fost nevoie de ani de zile să fie eliberat primul mandat de arestare pe numele său, timp în care acesta a dispărut, oamenii înșelați de acesta nu au avut aceeași șansă. Ulterior, la începutul anului, Onuc a fost arestat la începutul acestui an pentru înșelăciune, dar a fost plasat în luna iulie sub control judiciar.

„Deja este organizare de șantier pentru pregătirea demolării blocului C3 începând cu ziua de luni. Cerem stoparea/amânarea acestei demolări pentru că sunt locatari care locuiesc în această clădire și urmează să rămână pe drumuri”, transmit oamenii.

Aici e agoniseala mea de o viață, mă distrugeți”, le-a spus unul dintre ei jandarmilor sosiți la fața locului pentru a se asigura că decizia instanței va fi dusă la capăt.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply