Vitezoman cu multe amenzi. Argumentele care l-au scăpat pe un tânăr din Cluj de acuzația de omor

vitezoman

Tânărul care și-a ucis prietena în urma unui accident cauzat de viteza excesivă – 150 de kilometri la oră – în condiții de carosabil umed, va fi judecat pentru ucidere din culpă, și nu pentru omor, așa cum au cerut părinții victimei. Curtea de Apel Cluj a explicat decizia luată.

Curtea de Apel Cluj a decis, în august, că Tudor Cîrje, tânărul care a condus, în 2019, un bolid Mercedes, cu 150 de kilometri la oră, în apropiere de Cluj-Napoca, pe un carosabil umed și parțial înghețat, va fi judecat pentru ucidere din culpă, și nu pentru omor, așa cum a cerut familia tinerei care a murit în urma accidentului. La finalul săptămânii, instanța și-a motivat decizia.

Faptul că acesta avea un stil de a conduce „caracterizat prin viteză, prin nerespectarea semnelor de circulație sau chiar neglijență pentru propria siguranță (lipsa centurii de siguranță) caracteristic mai ales conducătorilor tineri”, a fost unul dintre argumentele principale ale Curții de Apel în luarea deciziei cu privire la judecarea lui pentru ucidere din culpă.

Citiți mai mult aici.

Leave a Reply